Gecertificeerd Paardencoach

Gecertificeerd Paardencoach

Caprilli Coaching & Training biedt de mogelijkheid om Gecertificeerd Paardencoach te worden. Als Gecertificeerd Paardencoach kun jij je onderscheiden naar opdrachtgevers op basis van kennis, kunde, vaardigheid en kwaliteit. Gecertificeerde Paardencoaches hebben een brede basis aan opleidingen op het gebied van paardencoaching, algemene coaching en systemisch werk (afhankelijk van het niveau van certificering). Daarnaast word je als gecertificeerd Paardencoach geholpen bij de opzet van zaken als klachten- en privacyreglement en het opstellen en uitwerken van procesbeschrijvingen.

Caprilli Coaching & Training biedt drie vormen van certificering aan:

  1. Gecertificeerd Basis Paardencoach
  2. Gecertificeerd Systemisch Paardencoach
  3. Gecertificeerd Kinder Paardencoach

Gecertificeerd Basis Paardencoach: als gecertificeerd Basis Paardencoach heb je de Basisopleiding Paardencoaching, de Basisopleiding 2 – Systemische Paardencoaching en de Opleiding Algemene Coaching gevolgd. Voor de Opleiding Algemene Coaching kun je vrijstelling krijgen afhankelijk van de reeds gevolgde opleidingen, trainingen en/of ervaring.

Gecertificeerd Systemisch Paardencoach: de gecertificeerd Systemisch Paardencoach is de meest uitgebreide certificering. Hiervoor heb je naast de opleidingen genoemd onder Basis Paardencoach ook de Opleiding Systemisch Werk gevolgd. Ook voor deze opleiding geldt dat een vrijstelling mogelijk is afhankelijk van de reeds gevolgde opleiding(en).

Gecertificeerd Kinder Paardencoach: als gecertificeerd Kinder Paardencoach heb je de Basisopleiding Paardencoaching, de Basisopleiding 2 -Systemische Paardencoaching, de Opleiding Paardencoaching voor Kinderen en de Opleiding Algemene Coaching gevolgd. Voor de Opleiding Algemene Coaching kun je vrijstelling krijgen afhankelijk van de reeds gevolgde opleidingen, trainingen en/of ervaring.

De gecertificeerde Paardencoaches krijgen een gratis vermelding op onze website. Om hiervoor in aanmerking te komen, is naast de vereiste opleidingen ook ervaring als paardencoach een belangrijke vereiste. Daarnaast dienen de hiervoor genoemde zaken op het gebied van klachten- en privacyreglement en de basis procesbeschrijvingen op orde te zijn.

Wanneer je als gecertificeerd Paardencoach aan alle voorwaarden voldoet, kun je ook in aanmerking komen om als onderaannemer voor Caprilli Coaching & Training te werken in opdracht van bijvoorbeeld het UWV. Voor elke vorm van opdrachten zullen er zeker meer aanvullende en specifieke kwalificaties gewenst zijn, zoals het (bedrijven)netwerk dat je al hebt en ervaring met bijvoorbeeld re-integratie trajecten.